De ‘Véronique’ in Fabrique Véronique

Véronique Maters- Vrendenbarg, getrouwd met Tim en moeder van Bibi en Hugo.

Na mijn textielopleiding aan de Hogere Textielschool te Enschede ben ik naar Aix-en-Provence vertrokken om de Franse taal te leren. Nadat ik in Zuid-Frankrijk heb vertoefd ben ik weer naar Nederland getogen om als aan het werk te gaan in verschillende functies. Voornamelijk als secretaris, om de lobby te voeren voor ondernemers in het midden van het land.

Al jaren ben ik in de weer met stoffen, garens, knopen en andere fournituren. Verschillende projecten heb ik vervaardigd met mijn naaimachine, naald en draad, brei- en haaknaalden en scharen.

De laatste jaren ben ik steeds vaker gaan borduren. Een heerlijke bezigheid die je ook met man en kinderen op de bank kunt doen. Niet teveel herrie (zoals met de naaimachine. Geloof me, dat heb ik veel gedaan toen er gordijnen gemaakt moesten worden. Je bent echt even afgesloten van de buitenwereld als je met 40 kilometer per uur stof door je machine jaagt) zodat je je nog met van alles en nog wat bezig kunt houden tijdens je projecten.

Het handwerken is natuurlijk ook weer helemaal ” hot”. Zeker de geborduurde kruissteek gooit in mijn huis hoge ogen. Op de muur, in een lijst of er zo opgeplakt, op je bed, op je bank of stoel, als kleding voor je baby of de baby van iemand anders, voor kinderen, voor jezelf, op papier, op een foto. Zo veel mogelijkheden!

Fabrique Véronique? Omdat het alles omvat wat ik maak, meemaak, doe en leuk vind. Nu zijn dat met name kussens en kraamcadeau’s, maar alles is mogelijk….

Hier wil ik je graag laten zien waar ik mee bezig ben. Welke projecten ik aan het maken ben, welke er te koop zijn en wat ik zelf leuk vind.

Heel veel plezier en tot ziens!

-XXX-